Actualiteiten

Lastgeving

Als een opdrachtgever een opdracht verstrekt aan een opdrachtnemer dan is er (vaak) sprake van een overeenkomst van opdracht. Een bijzondere vorm van de overeenkomst van opdracht is de lastgeving. Maar wat houdt een lastgeving precies in?

Lees meer

Wat is een bankgarantie?

Maar wat is een bankgarantie precies? Hoe werkt de bankgarantie? En in welke gevallen wordt er gebruik gemaakt van een bankgarantie? Advocaat mr. Vincent Melens van Flinck Advocaten legt uit.

Lees meer

Wat is domiciliekeuze?

In officiële contracten wordt nogal eens een bepaling opgenomen over een ‘domiciliekeuze’? Ook in processtukken en deurwaardersexploten wordt er vaak ‘domicilie gekozen’. Maar wat is domiciliekeuze eigenlijk?

Lees meer

Dwangsommen

Wat zijn dwangsommen? Hoe worden dwangsommen geïncasseerd? En wat gebeurt er met dwangsommen tijdens een faillissement?

Lees meer

Regresrecht

Wat is regres of een regresrecht? Hoe ontstaat een regresrecht? Advocaat mr. Vincent Melens van Flinck Advocaten bespreekt regres en het regresrecht.

Lees meer

Verjaring

Wat is verjaring? Advocaat mr. Vincent Melens van Flinck Advocaten over verjaring, de toepasselijke verjaringstermijnen en stuiting.

Lees meer

Turboliquidatie

De wet bepaalt dat een BV kan worden ontbonden met en zonder vereffening. Advocaat mr. Vincent Melens van Flinck Advocaten over turboliquidatie.

Lees meer

Retentierecht

Weigert een klant of opdrachtgever te betalen? Het retentierecht kan uitkomst bieden. Advocaat mr. Vincent Melens over het retentierecht.

Lees meer

Eenmanszaak

Eenmanszaak. Wilt u meer informatie of juridische hulp bij het starten van een eenmanszaak? Flinck Advocaten helpt u graag verder.

Lees meer

Dwangsom

In sommige gevallen kan het verstandig zijn om de rechter in een procedure te verzoeken om een dwangsom op te leggen aan de tegenpartij.

Lees meer

Betalingstermijn

Dit jaar is de betalingstermijn tussen bedrijven en overheden wettelijk vastgelegd. Advocaat mr. Vincent Melens over de wettelijke betalingstermijn.

Lees meer

Wat is agentuur?

Wat is agentuur? En wat wordt er geregeld in een overeenkomst van agentuur? mr. Vincent Melens over agentuur en een agentuurovereenkomst.

Lees meer

Incassokosten

Per 1 juli 2012 worden incassokosten berekend als percentage van het bedrag dat uw schuldenaar aan u verschuldigd is. Bekijk de nieuwe tarieven.

Lees meer

Lijfsdwang

Hoe werkt lijfsdwang precies? Advocaat mr. Vincent Melens van Flinck Advocaten over lijfsdwang en de praktische toepassing daarvan.

Lees meer