Faillissementsrecht
Heeft u een advocaat faillissementsrecht nodig omdat u failliet bent verklaard? Wilt u een faillissement voorkomen? Of heeft u bijvoorbeeld een geschil met de curator in een faillissement? Een advocaat faillissementsrecht van het advocatenkantoor Flinck Advocaten helpt u graag verder.
Op het moment dat een privé- of rechtspersoon niet meer aan zijn of haar (financiële) verplichtingen kan voldoen, dan kan de rechtbank het faillissement uitspreken. De rechtbank zal daartoe overgaan op het moment dat de schuldenaar in de ‘toestand verkeert dat zij heeft opgehouden te betalen’. In het algemeen wordt deze toestand aangenomen op het moment dat de schuldenaar twee (of meer schuldeisers) onbetaald laat.
Op de website van advocatenkantoor Flinck Advocaten leest u meer over faillissementsrecht en de gevolgen die een faillissement met zich meebrengt.
Specifieke aandachtspunten bij faillissementsrecht zijn:
- Eigen aangifte;
- Faillissementsaanvraag als incassomiddel;
- Hoger beroep;
- Verzet;
- Wet Schuldsanering natuurlijke personen (‘WSNP’);
- Geschil met de curator;
- Zekerheden (bijv. pandrecht en hypotheekrecht);
- Doorstart na faillissement;
- Paulianeus handelen;
Advocaat faillissementsrecht
Een faillissement kan heel ingrijpend zijn. Of u nou zelf failliet bent verklaard en daartegen hoger beroep of verzet wil instellen, of dat u het faillissement wilt aanvragen van een van uw debiteuren? Een gespecialiseerd advocaat faillissementsrecht van Flinck Advocaten helpt u graag verder.

Flinck Advocaten
U kunt ons bereiken via:
Telefoonnummer: 020 - 26 10 234
E-mail: info@flinckadvocaten.nl
Actualiteiten in het faillissementsrecht
Als een opdrachtgever een opdracht verstrekt aan een opdrachtnemer dan is er (vaak) sprake van een overeenkomst van opdracht. Een bijzondere vorm van de overeenkomst van opdracht is de lastgeving. Maar wat houdt een lastgeving precies in?
Lees meerMaar wat is een bankgarantie precies? Hoe werkt de bankgarantie? En in welke gevallen wordt er gebruik gemaakt van een bankgarantie? Advocaat mr. Vincent Melens van Flinck Advocaten legt uit.
Lees meerIn officiële contracten wordt nogal eens een bepaling opgenomen over een ‘domiciliekeuze’? Ook in processtukken en deurwaardersexploten wordt er vaak ‘domicilie gekozen’. Maar wat is domiciliekeuze eigenlijk?
Lees meerEen faillissement voorkomen met de WHOA
Wilt u zonder toestemming van alle schuldeisers een faillissement voorkomen? Dat kan sinds kort. Per 1 januari 2021 is er namelijk een nieuwe wet van kracht: de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (‘WHOA’).
Lees meerHuurkorting en corona. Huurders van een cafe, hotel of winkel kunnen tot wel 50% huurkorting krijgen. Lees meer over hoe huurkorting werkt.
Lees meerDe verklaringsprocedure in de conservatoire fase
In de executoriale fase is het mogelijk om een verklaringsprocedure te beginnen. Ook in de conservatoire fase kan dit heel nuttig zijn.
Lees meer