Faillissementsrecht
Heeft u een advocaat faillissementsrecht nodig omdat u failliet bent verklaard? Wilt u een faillissement voorkomen? Of heeft u bijvoorbeeld een geschil met de curator in een faillissement? Een advocaat faillissementsrecht van het advocatenkantoor Flinck Advocaten helpt u graag verder.
Op het moment dat een privé- of rechtspersoon niet meer aan zijn of haar (financiële) verplichtingen kan voldoen, dan kan de rechtbank het faillissement uitspreken. De rechtbank zal daartoe overgaan op het moment dat de schuldenaar in de ‘toestand verkeert dat zij heeft opgehouden te betalen’. In het algemeen wordt deze toestand aangenomen op het moment dat de schuldenaar twee (of meer schuldeisers) onbetaald laat.
Op de website van advocatenkantoor Flinck Advocaten leest u meer over faillissementsrecht en de gevolgen die een faillissement met zich meebrengt.
Specifieke aandachtspunten bij faillissementsrecht zijn:
- Eigen aangifte;
- Faillissementsaanvraag als incassomiddel;
- Hoger beroep;
- Verzet;
- Wet Schuldsanering natuurlijke personen (‘WSNP’);
- Geschil met de curator;
- Zekerheden (bijv. pandrecht en hypotheekrecht);
- Doorstart na faillissement;
- Paulianeus handelen;
Advocaat faillissementsrecht
Een faillissement kan heel ingrijpend zijn. Of u nou zelf failliet bent verklaard en daartegen hoger beroep of verzet wil instellen, of dat u het faillissement wilt aanvragen van een van uw debiteuren? Een gespecialiseerd advocaat faillissementsrecht van Flinck Advocaten helpt u graag verder.

Flinck Advocaten
U kunt ons bereiken via:
Telefoonnummer: 020 - 26 10 234
E-mail: info@flinckadvocaten.nl
Actualiteiten in het faillissementsrecht
De verklaringsprocedure in de conservatoire fase
In de executoriale fase is het mogelijk om een verklaringsprocedure te beginnen. Ook in de conservatoire fase kan dit heel nuttig zijn.
Lees meerTekortkoming in de nakoming van de NVM koopovereenkomst
Het nakomen van afspraken is niet altijd een gegeven. Wat zijn de gevolgen van tekortingkoming in de nakoming van een koopovereenkomst?
Lees meerVerborgen gebreken en normaal gebruik garantie van de NVM koopakte
Het is de schrik van elke huizenkoper, wanneer er verbrogen gebreken blijken te zijn. En wanneer verhindert een gebrek het normaal gebruik?
Lees meerDe verklaringsprocedure bij executoriaal beslag
Wanneer je wederpartij ondanks een veroordelend vonnis niet betaalt, dan kun je executoriaal beslag leggen om de vordering te verhalen.
Lees meerMeesterclausule in koopovereenkomst
Bent u als verkoper of koper van onroerend goed een meesterclausule overeengekomen? Dan zijn er een aantal zaken waar u op moet letten.
Lees meerWat zijn dwangsommen? Hoe worden dwangsommen geïncasseerd? En wat gebeurt er met dwangsommen tijdens een faillissement?
Lees meer