Dagvaarding kantonrechter voorbeeld

Geplaatst door: Vincent Melens

Zoekt u een dagvaarding kantonrechter voorbeeld online? Flinck Advocaten biedt u gratis een dagvaarding kantonrechter voorbeeld aan. Hiermee kunt u zonder advocaat bij de kantonrechter procederen. Advocaat mr. Vincent Melens van Flinck Advocaten legt uit hoe u dit kunt gebruiken.

Procederen zonder advocaat

In sommige zaken kunt u zonder advocaat procederen. Dit kan bijvoorbeeld in veel bestuurs- en strafzaken, maar ook in bepaalde civiele zaken bij de kantonrechter mag u zonder advocaat procederen. Het moet dan gaan om:

  • zaken met betrekking tot een arbeidsovereenkomst;
  • huurrechtgeschillen;
  • andere zaken waarbij de geldvordering maximaal EUR 25.0000,- is; of,
  • als de waarde van de vordering onduidelijk is, maar EUR 25.000,- niet zal overstijgen.

Dagvaarding kantonrechter voorbeeld zonder advocaat

Als u zonder advocaat wilt procederen heeft u wel een dagvaarding nodig.
Het onderstaande voorbeeld dagvaarding kunt u gebruiken om zonder advocaat een vordering in te stellen bij de kantonrechter. Hierbij kan het gaan om huur- of arbeidsrecht zaken, maar ook geldvorderingen tot een maximum van EUR 25.000,-.

Dagvaarding verloop procedure

Als u het stuk klaar heeft, dan kunt u contact opnemen met een deurwaarder die de dagvaarding op uw verzoek kan betekenen aan de wederpartij. Nadat de deurwaarder de dagvaarding heeft betekend, zal hij het betekende document aan u terugzenden. De volgende stap is om de dagvaarding naar de bevoegde rechtbank te zenden. Lees meer over het verloop van een juridische procedure.

Advocaat inschakelen?

Als u twijfelt aan de inhoud van het door u opgestelde stuk, of specifieke vragen heeft over het verloop van een juridische procedure, dan kan het verstandig zijn om advies in te winnen bij een gespecialiseerde advocaat. Samen met een advocaat kunt u dan de beste strategie en een plan van aanpak bepalen.
De advocaten van Flinck Advocaten hebben ruime ervaring en juridische expertise op het gebied van ondernemingsrecht, vastgoedrecht, faillissementsrechthuurrecht, verbintenissenrechten en incasso van geldvorderingen. Tot de klanten van Flinck Advocaten behoren (ondernemende) particulieren, ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf en investeerders.

Meer informatie?

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een dagvaarding? Of wilt u juridisch advies over een juridische procedure? Neemt u dan vrijblijvend contact op met mr. Vincent Melens van Flinck Advocaten telefoonnummer 020 – 26 10 234 of per e-mail: [email protected].

Download hier uw voorbeeld dagvaarding.