Huurrecht winkelruimte
Huurrecht winkelruimte is een specialistisch onderdeel van het huurrecht. Bij Flinck Advocaten kunt u terecht voor al uw vragen over huurrecht van bedrijfsruimtes. Wij staan zowel huurders als verhuurders regelmatig bij in procedures of stellen contracten voor partijen op. Het is belangrijk dat u zich goed laat voorlichten wat uw rechten zijn. Een gespecialiseerde advocaat huurrecht helpt u graag verder.
Op de website van advocatenkantoor Flinck Advocaten leest u meer over huurrecht en over huurrecht bedrijfsruimte. Daarnaast kunt u gratis voorbeeldovereenkomsten downloaden en vindt u er leuke actualiteiten over het huurrecht.
Specifiek voor het huurrecht bedrijfsruimte is de huurtermijn. De huurder van bedrijfsruimte heeft recht op zogenaamde termijnbescherming. De wet schrijft voor dat de huurder recht heeft op een termijn van twee keer vijf jaren (5 + 5). Telkens na verloop van een termijn kunnen beide partijen de huurovereenkomst opzeggen. De huurder mag dat zonder opgave van redenen doen. De verhuurder is daarbij gebonden aan wettelijke beperkingen.
Andere specifieke aandachtspunten bij huurrecht winkelruimte of bedrijfsruimte zijn:
- indeplaatsstelling
- renovatie
- huurprijsherziening
- dringend eigen gebruik
- opzegtermijn
- opzeggronden verhuurder
- failliete huurder
Advocaat huurrecht winkelruimte
Een huurovereenkomst voor bedrijfsruimte of winkelruimte is een langdurige verbintenis waarbij het belangrijk is dat u zich als huurder of verhuurder goed laat voorlichten wat uw rechten zijn. Een advocaat huurrecht van advocatenkantoor Flinck advocaten helpt u graag verder. Ook in het geval er een geschil is ontstaan tussen de huurder en de verhuurder kan een advocaat huurrecht uw belangen behartigen in een procedure.

Mathieu Vreeswijk
Advocaat/ oprichter
Neem vrijblijvend contact op met mr. Mathieu Vreeswijk, een gespecialiseerde advocaat vastgoedrecht van Flinck Advocaten.
Telefoonnummer: 020 – 26 10 234
E-mail: vreeswijk@flinckadvocaten.nl
Actualiteiten in het vastgoedrecht
De verklaringsprocedure in de conservatoire fase
In de executoriale fase is het mogelijk om een verklaringsprocedure te beginnen. Ook in de conservatoire fase kan dit heel nuttig zijn.
Lees meerTekortkoming in de nakoming van de NVM koopovereenkomst
Het nakomen van afspraken is niet altijd een gegeven. Wat zijn de gevolgen van tekortingkoming in de nakoming van een koopovereenkomst?
Lees meerVerborgen gebreken en normaal gebruik garantie van de NVM koopakte
Het is de schrik van elke huizenkoper, wanneer er verbrogen gebreken blijken te zijn. En wanneer verhindert een gebrek het normaal gebruik?
Lees meerDe verklaringsprocedure bij executoriaal beslag
Wanneer je wederpartij ondanks een veroordelend vonnis niet betaalt, dan kun je executoriaal beslag leggen om de vordering te verhalen.
Lees meerMeesterclausule in koopovereenkomst
Bent u als verkoper of koper van onroerend goed een meesterclausule overeengekomen? Dan zijn er een aantal zaken waar u op moet letten.
Lees meerWat zijn dwangsommen? Hoe worden dwangsommen geïncasseerd? En wat gebeurt er met dwangsommen tijdens een faillissement?
Lees meer