Huurrecht winkelruimte

Huurrecht winkelruimte is een specialistisch onderdeel van het huurrecht. Bij Flinck Advocaten kunt u terecht voor al uw vragen over huurrecht van bedrijfsruimtes. Wij staan zowel huurders als verhuurders regelmatig bij in procedures of stellen contracten voor partijen op. Het is belangrijk dat u zich goed laat voorlichten wat uw rechten zijn. Een gespecialiseerde advocaat huurrecht helpt u graag verder.

Op de website van advocatenkantoor Flinck Advocaten leest u meer over huurrecht en over huurrecht bedrijfsruimte. Daarnaast kunt u gratis voorbeeldovereenkomsten downloaden en vindt u er leuke actualiteiten over het huurrecht.

Specifiek voor het huurrecht bedrijfsruimte is de huurtermijn. De huurder van bedrijfsruimte heeft recht op zogenaamde termijnbescherming. De wet schrijft voor dat de huurder recht heeft op een termijn van twee keer vijf jaren (5 + 5). Telkens na verloop van een termijn kunnen beide partijen de huurovereenkomst opzeggen. De huurder mag dat zonder opgave van redenen doen. De verhuurder is daarbij gebonden aan wettelijke beperkingen.

Andere specifieke aandachtspunten bij huurrecht winkelruimte of bedrijfsruimte zijn:

  • indeplaatsstelling
  • renovatie
  • huurprijsherziening
  • dringend eigen gebruik
  • opzegtermijn
  • opzeggronden verhuurder
  • failliete huurder

Advocaat huurrecht winkelruimte

Een huurovereenkomst voor bedrijfsruimte of winkelruimte is een langdurige verbintenis waarbij het belangrijk is dat u zich als huurder of verhuurder goed laat voorlichten wat uw rechten zijn. Een advocaat huurrecht van advocatenkantoor Flinck advocaten helpt u graag verder. Ook in het geval er een geschil is ontstaan tussen de huurder en de verhuurder kan een advocaat huurrecht uw belangen behartigen in een procedure.

Mathieu Vreeswijk

Advocaat/ oprichter

 

Neem vrijblijvend contact op met mr. Mathieu Vreeswijk, een gespecialiseerde advocaat vastgoedrecht van Flinck Advocaten.

Telefoonnummer: 020 – 26 10 234

E-mail: [email protected]

Actualiteiten in het vastgoedrecht