Pachtrecht
Op de website van advocatenkantoor Flinck Advocaten in Amsterdam leest u meer over pachtrecht en over vastgoedrecht in het algemeen. Daarnaast kunt u gratis voorbeeldovereenkomsten downloaden en vindt u er leuke actualiteiten over het pacht en vastgoedrecht.
Wanneer is er sprake van pacht? Volgens de wettelijke definitie is er sprake van pacht in het geval er een overeenkomst bestaat waarbij de ene partij, de verpachter, zich verbindt aan de andere partij, de pachter, een onroerende zaak of een gedeelte daarvan in gebruik te verstrekken ter uitoefening van de landbouw en de pachter zich verbindt tot een tegenprestatie. In het geval er sprake is van alle vier in dit artikel genoemde elementen is er sprake van pacht.
Als voldaan is aan de bovenstaande definitie is het veelal dwingendrechtelijke pachtrecht van toepassing waarbij de volgende aandachtspunten vaak aan de orde komen:
- Verpachting binnen een maatschap
- Verpachting door een niet eigenaar
- Bedrijfsmatigheid
- Pachtprijs
- Wettelijk duur
- Pachtkamer
- Grondkamer
- Pachtovereenkomst
- Verhuur van een hoeve
Advocaat pachtrecht
Pachtrecht is een specialistisch onderdeel van het vastgoedrecht. Vaak zijn de belangen groot, het gaat ten slotte vaak om het meest waardevolle bezit dat u heeft, namelijk uw agrarisch bedrijf. Een advocaat pachtrecht van advocatenkantoor Flinck advocaten helpt u graag verder.

Mathieu Vreeswijk
Advocaat/ oprichter
Neem vrijblijvend contact op met mr. Mathieu Vreeswijk, een gespecialiseerde advocaat vastgoedrecht van Flinck Advocaten.
Telefoonnummer: 020 – 26 10 234
E-mail: vreeswijk@flinckadvocaten.nl
Vernietiging van een VvE-besluit binnen een maand
Artikel 5:130 lid 2 BW bepaalt dat een verzoek tot vernietiging van een besluit van een VvE moet binnen een maand worden gedaan.
Lees meerMededelingsplicht of onderzoeksplicht naar de publiekrechtelijke bestemming van een onroerende zaak
Er wordt regelmatig geprocedeerd over de onderzoeksplicht en de mededelingsplicht bij de aankoop van onroerend goed.
Lees meerWraking van een rechter; hoe werkt het?
Op welke gronden kan eigenlijk worden gewraakt? Hoe verloopt het traject na het wrakingsverzoek? Advocaat mr. Vincent Melens over wraking.
Lees meerOpzegging huurovereenkomst door verhuurder; dringend eigen gebruik
Wanneer is er sprake van dringend eigen gebruik? En aan welke voorwaarden moet een verhuurder voldoen voordat een huurovereenkomst kan beëindigen?
Lees meerWat is een voorlopig getuigenverhoor?
Wat is een voorlopige getuigenverhoor? En hoe verloopt een dergelijke procedure? Advocaat mr. Vincent Melens van Flinck Advocaten legt uit.
Lees meerSchade door een onrechtmatig beslag
Wanneer is een beslag onrechtmatig? Advocaat beslagrecht mr. Vincent Melens van Flinck Advocaten over schade door een onrechtmatig beslag.
Lees meer