Huurrecht voor woonruimte
Specifiek voor het huurrecht woonruimte is de vergaande huurbescherming die de wet aan de huurder biedt. De relatie tussen een huurder en een verhuurder is daardoor vaak een langdurige. In sommige gevallen is het wel mogelijk om tijdelijke huurcontracten aan te gaan maar laat u zich wel op voorhand goed adviseren.
Andere specifieke aandachtspunten bij huurrecht woonruimte zijn:
- Renovatie
- (contractuele) Medehuur
- Onderhuur
- Huurprijsbescherming
- overlast
- Herontwikkeling
- Vervangende woonruimte
- Failliete huurder
- Gemengde huurovereenkomst
- Huurbeding
- Leegstandswet
- Ontruiming bij betalingsachterstand
Advocaat huurrecht woonruimte
Een huurovereenkomst voor woonruimte is een langdurige verbintenis waarbij het belangrijk is dat u zich als huurder of verhuurder goed laat voorlichten over wat uw rechten zijn. Een advocaat huurrecht van advocatenkantoor Flinck advocaten helpt u graag verder. Ook in het geval dat er een geschil is ontstaan tussen de huurder en de verhuurder kan een advocaat huurrecht uw belangen behartigen in een procedure.
Mathieu Vreeswijk
Advocaat
Bij Flinck Advocaten houdt Mathieu zich met name bezig met het procederen en adviseren op het gebied van ondernemingsrecht, vastgoedrecht, verbintenissenrecht, beslag, executie en faillissementsrecht.
Actualiteiten in het vastgoedrecht
Lekkage: draait de VvE op voor de schade?
Flinck Advocaten bespreekt de aansprakelijkheid van een eigenaar vanwege schending van zijn onderhoudsplicht.
Informeren einde huur
Een huurovereenkomst voor woonruimte kan worden aangegaan voor bepaalde tijd en onbepaalde tijd. Flinck Advocaten licht het onderwerp verder toe.
Bestuurdersaansprakelijkheid voor een huurschuld
Is de bestuurder naast de vennootschap op grond van een onrechtmatige daad aansprakelijk gesteld? Dan spreken we van bestuurdersaansprakelijkheid.
Matiging van de contractuele boete
In een overeenkomst kan een contractuele boete worden opgenomen. Bijvoorbeeld in een koopovereenkomst voor een huis zie je dit vaak terug.
De contractuele boete in de koopovereenkomst
Een huis kopen is enorm spannend en er komt veel bij kijken. Als je een koopovereenkomst ondertekent, ben je hier aan gebonden.
Tekortkoming in de nakoming van de NVM koopovereenkomst
Het nakomen van afspraken is niet altijd een gegeven. Wat zijn de gevolgen van tekortingkoming in de nakoming van een koopovereenkomst?