Bouwrecht
De vastgoed advocaten van Flinck Advocaten hebben ruime ervaring en juridische expertise op het gebied van bouwrecht. Flinck Advocaten staan geregeld opdrachtgevers, aannemers, architecten, de bouwdirectie en projectontwikkelaars bij op juridisch vlak. Neem contact op met een gespecialiseerde advocaat bouwrecht van Flinck Advocaten.
Naast procederen bij de rechtbank staan wij klanten vaak bij in procedures bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw. Specifieke aandachtspunten daarbij zijn:
- Projectontwikkeling
- Aanbestedingen
- UAV 1989, AVA 1992, DNR, STABU en RAW
- Projectontwikkelingsovereenkomsten
- Aannemingsovereenkomsten
- Bouwtijdoverschrijding
- Retentierecht
- Minderwerk / meerwerk
- Beëindiging van aanneming van werk
- Gebreken
- Bouwgaranties
- Aansprakelijkheid in de bouw
- Oplevering
- Vertragingsclaims
Advocaat bouwrecht
Bouwrecht is een specialistisch onderdeel van het vastgoedrecht. Bij Flinck Advocaten kunt u terecht voor al uw vragen over bouwrecht. Op de website van Flinck Advocaten leest u meer over bouwrecht en over vastgoedrecht in het algemeen. Daarnaast kunt u gratis voorbeeldovereenkomsten downloaden en vindt u er leuke actualiteiten over het bouwrecht.

Mathieu Vreeswijk
Advocaat/ oprichter
Neem vrijblijvend contact op met mr. Mathieu Vreeswijk, een gespecialiseerde advocaat vastgoedrecht van Flinck Advocaten.
Telefoonnummer: 020 – 26 10 234
E-mail: vreeswijk@flinckadvocaten.nl
Actualiteiten in het vastgoedrecht
De verklaringsprocedure in de conservatoire fase
In de executoriale fase is het mogelijk om een verklaringsprocedure te beginnen. Ook in de conservatoire fase kan dit heel nuttig zijn.
Lees meerTekortkoming in de nakoming van de NVM koopovereenkomst
Het nakomen van afspraken is niet altijd een gegeven. Wat zijn de gevolgen van tekortingkoming in de nakoming van een koopovereenkomst?
Lees meerVerborgen gebreken en normaal gebruik garantie van de NVM koopakte
Het is de schrik van elke huizenkoper, wanneer er verbrogen gebreken blijken te zijn. En wanneer verhindert een gebrek het normaal gebruik?
Lees meerDe verklaringsprocedure bij executoriaal beslag
Wanneer je wederpartij ondanks een veroordelend vonnis niet betaalt, dan kun je executoriaal beslag leggen om de vordering te verhalen.
Lees meerMeesterclausule in koopovereenkomst
Bent u als verkoper of koper van onroerend goed een meesterclausule overeengekomen? Dan zijn er een aantal zaken waar u op moet letten.
Lees meerWat zijn dwangsommen? Hoe worden dwangsommen geïncasseerd? En wat gebeurt er met dwangsommen tijdens een faillissement?
Lees meer