Geschillen tussen aandeelhouders

Een geschil tussen aandeelhouders kan grote gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering van een onderneming. Een bedrijf kan onbestuurbaar worden of zelfs op een faillissement afstevenen. Daarnaast komt het in de praktijk nog wel eens voor dat een meerderheidsaandeelhouder misbruik maakt van zijn positie door mede-aandeelhouder(s) buitenspel te zetten. Voorziet u een conflict tussen aandeelhouders of wilt u meer informatie? Neem contact op met een gespecialiseerde advocaat van Flinck Advocaten.

Geschillen tussen aandeelhouders

Juist in deze gevallen kan het verstandig zijn om in een vroeg stadium juridisch advies in te winnen bij een gespecialiseerde ondernemingsrecht advocaat. De advocaten van Flinck Advocaten hebben ruime ervaring en juridische expertise op het gebied van ondernemingsrecht en geschillen tussen aandeelhouders. Flinck Advocaten staat geregeld aandeelhouders bij die een aandeelhoudersconflict hebben of zien aankomen. Specifieke aandachtspunten daarbij zijn:

  • Enquêteprocedure bij de Ondernemingskamer
  • Geschillenregeling (uitstoting of gedwongen overname)
  • Ruziesplitsing
  • Statutaire regeling

Advocaat ondernemingsrecht

Bij Flinck Advocaten kunt u terecht voor al uw vragen over geschillen tussen aandeelhouders. Wilt u meer informatie over geschillen tussen aandeelhouders of voorziet u een conflict tussen aandeelhouders?

Mathieu vreeswijk

Mathieu Vreeswijk

Advocaat/ oprichter

 

Neem vrijblijvend contact op met mr. Mathieu Vreeswijk, een gespecialiseerde advocaat faillissementsrecht van Flinck Advocaten.

Telefoonnummer: 020 – 26 10 234

E-mail: vreeswijk@flinckadvocaten.nl

Actualiteiten in het ondernemingsrecht

Lastgeving

Als een opdrachtgever een opdracht verstrekt aan een opdrachtnemer dan is er (vaak) sprake van een overeenkomst van opdracht. Een bijzondere vorm van de overeenkomst van opdracht is de lastgeving. Maar wat houdt een lastgeving precies in?

Lees meer

Wat is een bankgarantie?

Maar wat is een bankgarantie precies? Hoe werkt de bankgarantie? En in welke gevallen wordt er gebruik gemaakt van een bankgarantie? Advocaat mr. Vincent Melens van Flinck Advocaten legt uit.

Lees meer

Wat is domiciliekeuze?

In officiële contracten wordt nogal eens een bepaling opgenomen over een ‘domiciliekeuze’? Ook in processtukken en deurwaardersexploten wordt er vaak ‘domicilie gekozen’. Maar wat is domiciliekeuze eigenlijk?

Lees meer