Dagvaarding ontvangen?

Geplaatst door: Mathieu Vreeswijk

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Het is raadzaam om juridisch in te winnen bij een advocaat, zodra u een dagvaarding ontvangen heeft. Als u niet doet met de dagvaarding is de kans groot dat de vordering, zoals omschreven in de dagvaarding wordt toegewezen door de rechtbank. Een rechter mag bij verstek de vordering toewijzen, wanneer deze hem niet onrechtmatig of ongegrond voorkomt. Het is dus zaak dat u tijdig in actie komt, zodra u een dagvaarding heeft ontvangen. Advocaat mr. Mathieu Vreeswijk van Flinck Advocaten over wat u moet doen als u een dagvaarding heeft ontvangen.

Stellen van een advocaat

In veel zaken heeft u verplicht een advocaat nodig. Als de advocaat uw belangen behartigt zal deze zich uiterlijk op de in de dagvaarding genoemde dag stellen bij de rechtbank en verweer voor u voeren.

Conclusie van antwoord

In antwoord op de dagvaarding krijgt u (althans uw advocaat) de gelegenheid om schriftelijk verweer te voeren bij de rechtbank. Dat schriftelijke stuk heet de conclusie van antwoord.

Comparitie van partijen

Na het schriftelijke verweer zal de rechtbank in de regel een comparitie van partijen bepalen. Dit is een zitting waarbij de eiser en de gedaagde door de rechtbank worden opgeroepen voor inlichtingen. De rechter kan zich daardoor een beter beeld van de zaak vormen en zal de partijen vragen kunnen stellen.

In veel gevallen wordt op de comparitie van partijen een schikking getroffen. Als het partijen nou niet lukt om onderling tot een oplossing te komen, zal de rechtbank om vonnis worden gevraagd. Afhankelijk van de mening van de rechter kan dat een tussenvonnis of eindvonnis zijn.

Dagvaarding ontvangen?

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Neem dan contact op met mr. Mathieu Vreeswijk op telefoonnummer 020 – 26 10 234 of per e-mail: [email protected].

Mathieu Vreeswijk

Mathieu Vreeswijk

Advocaat

Bij Flinck Advocaten houdt Mathieu zich met name bezig met het procederen en adviseren op het gebied van ondernemingsrecht, vastgoedrecht, verbintenissenrecht, beslag, executie en faillissementsrecht.